1 Ocak 2009 Perşembe

DTP Nasil Yok Edilecek? (Turkiye)

Terorun yurticinde propagandasini yapan sozde demokrat `Demokratik Toplum Partisi nasil pasif hale getirilebilir? PKK`ya acikca destek veren bir parti nasil oluyorda meclise girebiliyor oncelikle ben bunu anlamis degilim. Dusunuyorumda ABD`de El-Kaide ye destek veren bir parti ciksa ABD kongresine giremezdi, birakin girmeyi iskence yapilip idam bile edilebilirdi. Ya da ETA terorune destek veren bir parti Ispanya`da Ispanyol meclisine giremezdi. Ya da Hizbullah terorune destek veren bir parti Israilde Yahudi meclisine giremezdi. Ama PKK`ya destek veren bir parti TBMM`ye girdi. Biz bunu engelleyememekle hata yapmistik, artik cok gec ve gecmisi tartismanin anlami yok.

Gelecek icin ne yapilabilir? `DTP yargi yoluyla kapatilmali` `Bu parti kesinlikle kapatilmali` `Teroristlerin mecliste isi yok` . Cogumuz boyle diyor, peki daha once kapattikda ne oldu, oylari azaldi mi, daha fazla mi artti? `...`
Bence DTPyi, bu olusuma destek veren kitlenin, partinin kapisina zincir vurmasiyla kapatmaliyiz. Yargi yoluyla kapatirsak (ki yapabiliriz, yaptik, yapariz) bu partinin oyunu sabitlemekten baska bir ise yaramaz. Orada yasayan halk DTP nin o bolgenin sorunlariyla, issizligiyle, beledi ihtiyaclariyla ilgilenmedigini anlamali ve oylarini bu bolucu partiden esirgemelidir. DTP`nin meclise girmesinde AKP hukumetinin de rolu vardir ve DTP yi yok etmesi gerekende gene AKP dir.

DTP yi kapatmak gerek AB nezninde gerek yurticinde zincirleme bir reaksiyon gosterecektir.

Hiç yorum yok: